/* Διαλέξεις στην Αθήνα: - Κτήριο Παλαιάς Βουλής */ Διαλέξεις στην Αθήνα

- Κτήριο Παλαιάς Βουλής


Κυριακή 16 Οκτωβρίου, Ώρα 12:00
Με θέμα: «Ο Μακεδονικός Αγώνας και η σύγχρονη κρίση τού Ελληνισμού» θα μιλήσει ο πολιτικός επιστήμονας Κωνσταντίνος Χολέβας το μεσημέρι στην Παλαιά Βουλή στην οδό Σταδίου στην Αθήνα. Την εκδήλωση διοργανώνει η ομοσπονδία Δυτικομακεδονικών Σωματείων Αθηνών.



Τρίτη 11 Οκτωβρίου, Ώρα 6:30μ.μ
Συνέδριο
Το ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. σε συνεργασία με το RIEAS και την ''ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ'' διοργανώνουν συνέδριο επί των τρεχουσών εξελίξεωνμε θέμα: "Ανατολική Μεσόγειος και ευρύτερη Μέση Ανατολή - Νέα δεδομένα και η ανάγκη ελληνικής εθνικης στρατηγικής''.
Ομιλητές θα είναι οι: Πάνος Παναγιωτόπουλος (τ. υπουργός, τομεάρχης εξωτερικής πολιτικής ΝΔ), Arye Mekel (Πρέσβης τού Ισραήλ στην Ελλάδα) καθώς και οι πανεπιστημιακοί Ιωάννης Μάζης και Μάνος Καραγιάννης. Θα συντονίσει ο Ιωάννης Νομικός (διευθυντής RIEAS).

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, Ώρα 7:00μ.μ
Παρουσίαση βιβλίου
Παρουσίαση τού βιβλίου: «Χριστόφορος Στράτος: Ένας ευπατρίδης τής πολιτικής» από την Βαρβάρα Βερνίκου, Αλέξανδρο Στράτο και Κωνσταντίνο Στράτο (τηλ. 210-3617277).

Τετάρτη 25 Μαΐου, Ώρα 8:00μ.μ
Εκδήλωση - Ναταλία Μελά
Ο Πρόεδρος και τα μέλη τού Δ.Σ. τού Ινστιτούτου Εθνικών & Κοινωνικών Μελετών «Ίων Δραγούμης» (site) σάς προσκαλούν σε εκδήλωση προς τιμήν τής γλύπτριας Ναταλίας Μελά (Αριστείο Καλών Τεχνών Ακαδημίας Αθηνών 2011) και εγγονής τού Μακεδονομάχου Παύλου Μελά κατά την οποία θα γίνει οπτικοποιημένη παρουσίαση σημαντικών έργων της. Για την προσωπικότητα τής διακεκριμένης Ελληνίδος, τον συμβολισμό, την πλαστικότητα, και την διεθνή απήχηση τού έργου της θα μιλήσουν οι: Μάνος Στεφανίδης (Ιστορικός Τέχνης, Επ. Καθηγητής Πανεπιστημίου), Νίκος Κούνδουρος (Σκηνοθέτης), Χρήστος Γούδης (Καθηγητής Πανεπιστημίου).
Την εκδήλωση θα χαιρετήσει η Ναταλία Μελά και θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Διάκος.

Πέμπτη 19 Μαΐου, Ώρα 7:00μ.μ
Προεδρικό Σύστημα στην Ελλάδα; Στοχασμοί για μια εναλλακτική θεσμική αρχιτεκτονική
Σύζήτηση θεσμικού και πολιτικού προβληματισμού με θεματικές:
Α. Προεδρική Δημοκρατία: αποτελεί εφικτή και επιθυμητή προοπτική;
Β. Ποιά θεσμική αρχιτεκτονική για την Προεδρική Δημοκρατία;
Εισηγήσεις θα γίνουν από τους κ.κ.: Κωνσταντίνο Μητσοτάκη (τ. Πρωθυπουργό), Φώτη Κουβέλη (Πρόεδρο τής Δημοκρατικής Αριστέρας), Ανδρέα Λοβέρδο (Υπουργό Υγείας, Αν. Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου), Στέφανο Μάνο (Πρόεδρο Δράσης), Αλέκο Παπαδόπουλο (τ. Υπουργό), Χάρη Οικονομόπουλο (Πρόεδρο Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου), Γεράσιμο Μοσχονά (Αν. Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης) καθώς και από το συγγραφέα. Θα ακολουθήσει συζήτηση με συντονιστή τον Πρύτανη τού Παντείου Πανεπιστημίου Παναγιώτη Τσίρη, Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου. Θα διευκόλυνε την οργάνωση εάν επιβεβαιώνατε την συμμετοχή σας σας έως τις 18 Μαϊου και ώρα 14.30. Για επικοινωνία: 210-3613615 (Οργάνωση: Πάντειο Πανεπιστήμιο, Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο).

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011, Ώρα 7:00μ.μ
Ένας ελληνικός διαφωτισμός είναι εφικτός
Εκδήλωση-παρουσίαση τής Εταιρείας Μελέτης Ελληννικού Πολιτισμού και τού περιοδικού Νέος Ερμής ο Λόγιος.
Ομιλητές: Παναγιώτα Βάσση, Γιώργος Καραμπελιάς, Βασίλης Καραποστόλης, Γιώργος Κοντογιώργης, Σωτήρης Σορόγκας.
Συντονίζει ο Νίκος Ξυδάκης.


Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010, Ώρα 7-10:00μ.μ
Σύνταγμα και πολιτική αλλαγή: Η ανάγκη για Συντακτική Εθνοσυνέλευση
Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας για την σύσταση τής ανεξάρτητης ένωσης πολιτών "ΒΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ", σάς προσκαλεί στην Αίθουσα τής Παλαιάς Βουλής (Σταδίου, Πλατεία Κολοκοτρώνη) στην πρώτη δημόσια εκδήλωση τής ενώσεως με θέμα: Σύνταγμα και πολιτική αλλαγή: Η ανάγκη για Συντακτική Εθνοσυνέλευση.

Η μεταπολίτευση έφτασε στο τέλος της με τον πιο τραγικό τρόπο. Οι στρεβλώσεις τού πολιτεύματος και οι ενδημικές παθογένειες, κοινωνίας και πολιτικής, οδήγησαν την χώρα μας στη χρεωκοπία. Πολίτες και πολιτικοί, εργαζόμενοι και εργοδότες, δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, βρισκόμαστε ενώπιος ενωπίω με την απόλυτη ευθύνη τού μέλλοντος τής Ελλάδος. Τί πρέπει να κάνουμε, Πώς και με Ποιούς; Υπάρχει Όραμα, Σχέδιο, Προοπτική;

Ο Παναγιώτης Γεννηματάς, επίτιμος Αντιπρόεδρος τής Ευρωπαϊκής Τραπέζης Επενδύσεων, παρουσιάζει τις θέσεις του και συζητά με τους:
- Νίκο Ράπτη, Διαχειριστή του www.ppol.gr, μέλος τού Συμβουλίου των Οικολόγων Πρασίνων,
- Θεόδωρο Πολυζωίδη, επιχειρηματία, Πρόεδρο των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ,
- Θεόδωρο Παντούλα, εκδότη τού περιοδικού manifesto, Γραμματέα τής Δημοκρατικής Αναγέννησης,
- Ηλία Σταμπολιάδη, Καθηγητή Πολυτεχνείου Κρήτης, εκπρόσωπο ομάδων πολιτών.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.




--------------------
Κτήριον Παλαιάς Βουλής
Σταδίου 13
Αθήνα