/* Διαλέξεις στην Αθήνα: - Ακαδημία Αθηνών: Κ.Ε.Ε.Λ */ Διαλέξεις στην Αθήνα

- Ακαδημία Αθηνών: Κ.Ε.Ε.Λ


Κέντρο Ερεύνης τής Ελληνικής Λαογραφίας

Σάββατο 12 Νοεμβρίου
Ημερίδα
Το Κέντρον Ερεύνης τής Ελληνικής Λαογραφίας τής Ακαδημίας Αθηνών και το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μικρασιατών Πεύκης, Ιωνία, διοργανώνουν επιστημονική ημερίδα με τίτλο: «Διασχίζοντας το Αιγαίο: Μεταναστεύσεις και πολιτισμικές αλληλεπιδράσεις. Το παράδειγμα των Μικρασιατών της Αττικής». Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.


Κυριακή 17 Απρίλιου, Ώρα 12:00
Ο Πολιτισμικός Οργανισμός τού Δήμου Αθηναίων και το Κέντρον Ερεύνης τής Ελληνικής Λαογραφίας τής Ακαδημίας Αθηνών σάς προσκαλούν στα εγκαίνια τής Έκθεσης «Διακοσμημένα Αυγά απ' όλο τον Κόσμο», συλλογή Νίκου Παπαγεωργίου, στο Κέντρο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης τού Δήμου Αθηναίων (Σπίτι τής Αγγελικής Χατζημιχάλη, στην οδό Αγγελική Χατζημιχάλη 6, στην Πλάκα).

Διάρκεια Έκθεσης: 17/4 - 31/5
Πρόσκληση: εδώ
Δελτίο τύπου: εδώ

Τετάρτη 13 Απρίλιου 2011, Ώρα 6:00μ.μ
Η Πανευρυτανική Ένωση σάς προσκαλεί στην παρουσίαση τού βιβλίου τού Γεωργίου Κ. Γιαννίτσαρη: «Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική τής Ευρυτανίας» στο Μέγαρο τής Παλαιάς Βουλής, Σταδίου 13 στην Αθήνα.

Τετάρτη 8 - Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010
Επιστημονικό Συνέδριο - Λαϊκός πολιτισμός & έντεχνος λόγος
Στο συνέδριο θα πραγματοποιηθούν 114 ανακοινώσεις σε παράλληλες συνεδρίες, ενώ σε μία Ολομέλεια του Συνεδρίου θα υπάρξει Στρογγυλό Τραπέζι, στο οποίο θα λάβουν μέρος σύγχρονοι Έλληνες λογοτέχνες για να καταθέσουν την άποψή τους. Την τελευταία ημέρα και στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί, με συνδιοργανωτή την Πανευρυτανική Ένωση, Συμπόσιο αφιερωμένο στον επιφανή λογοτέχνη-Ακαδημαϊκό Ζαχαρία Παπαντωνίου.

Οι τόποι όπου θα γίνουν οι συνεδρίες είναι:
- η Ακαδημία Αθηνών (Κεντρικό Μέγαρο-Ανατολική Αίθουσα)
- η Αρχαιολογική Εταιρεία

Αναλυτικά
Δείτε το Δελτίο Τύπου
Δείτε την πρόσκληση του Συνεδρίου
Δείτε το πρόγραμμα του Συνεδρίου
Δείτε τις περιλήψεις ανακοινώσεων



--------------------
Ακαδημία Αθηνών: Κ.Ε.Ε.Λ
Ηπίτου 3, 10557
Αθήνα
τηλ. 210-3318042 & 210-3664751
φαξ 210-3313418 & 210-3664735
ιστοσελίδα: εδώ
e-mail: keel@academyofathens.gr