/* Διαλέξεις στην Αθήνα: - Πανεπιστήμιο Αθηνών: Αίθουσα Τελετών */ Διαλέξεις στην Αθήνα

- Πανεπιστήμιο Αθηνών: Αίθουσα Τελετών


ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Τρίτη 4 Οκτωβρίου, Ώρα 7:00μ.μ
Ο κ. Sylvester Vizi, καθηγητής Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο Semelweis τής Βουδαπέστης, Ουγγαρία, θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Την παρουσίαση του τιμωμένου θα κάνει ο Διευθυντής τής Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής κ. Γεώργιος Χρούσος.

Τρίτη 11 Οκτωβρίου, Ώρα 6:30μ.μ
Η κυρία Raquel Chang-Rodriguez, καθηγήτρια τής Ισπανο-Αμερικανικής Λογοτεχνίας και Πολιτισμού στα Πανεπιστήμια Cuny και Graduate Center τής Ν. Υόρκης, Η.Π.Α., θα αναγορευθεί επίτιμη διδάκτορας τού Τμήματος Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Την παρουσίαση τής τιμωμένης θα κάνει η καθηγήτρια του Τμήματος, κυρία Ευθυμία Πανδή-Παυλάκη. Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης τού διεθνούς συμποσίου αφιερωμένου στον Jose Maria Aguedas.

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, Ώρα 9:30π.μ
Η καθιερωμένη στέψη των ανδριάντων που βρίσκονται στα Προπύλαια από τις Πρυτανικές Αρχές στο πλαίσιο τού εορτασμού για την Εθνική Επέτειο τής 28ης Οκτωβρίου 1940.

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, Ώρα 7:00μ.μ
Επίσημος εορτασμός για την Εθνική Επέτειο τής 28ης Οκτωβρίου 1940. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χαιρετισμό από τον Πρύτανη τού Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή κ. Θεοδόσιο Πελεγρίνη και ομιλία τού καθηγητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών κ. Νικολάου Μαλιάρα. Την εκδήλωση οργανώνει το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, Ώρα 7:00μ.μ
Ο κ. Ulrich Sieber, καθηγητής τού Ποινικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο τού Freiburg, Γερμανία, θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας τού Τμήματος Νομικής τής Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών τού Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Την παρουσίαση τού τιμωμένου θα κάνει ο καθηγητής τού Τμήματος Νομικής, κ. Χρίστος Μυλωνόπουλος.



Ετήσιο
Πρόγραμμα Εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή
Το Κέντρο Μελέτης Ψυχοφυσιολογίας και Εκπαίδευσης τού Παιδαγωγικού Τμήματος τού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει για όγδοο κατά σειρά έτος, Πρόγραμμα Εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή, ετήσιας διάρκειας με αντικείμενο: «Ειδική Αγωγή: Μαθησιακές Δυσκολίες - Δυσλεξία, Δυσαριθμησία, Διαταραχές Συμπεριφοράς-Υπερκινητικότητα, Ψυχικές Διαταραχές, Αυτισμός, Συμβουλευτική Γονέων». Το πρόγραμμα στοχεύει στην κατάρτιση, εκπαίδευση και απόκτηση εξειδικευμένων τεχνικών παιδαγωγικής προσέγγισης των μαθητών με αναπηρία καθώς και η παροχή γνώσεων και δεξιοτήτων, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, ώστε να είναι ικανοί οι καταρτιζόμενοι να ασχοληθούν με την εκπαίδευση και την ψυχοπαιδαγωγική υποστήριξη τους στα πλαίσια του σχολείο και της οικογένειας. Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Τρίτη 12 Ιουλίου, Ώρα 11:00-14:00
Διεθνές συνέδριο
Διεθνές συνέδριο με θέμα: «International Conference of Critical Education» που οργανώνει το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης τού Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στην Μεγάλη Αίθουσα Τελετών τού Κεντρικού Κτηρίου τού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου 30.

Δευτέρα 11 Ιουλίου, Ώρα 7:00μ.μ
Επιστημονική εκδήλωση
Επιστημονική εκδήλωση προς τιμήν τού καθηγητή της Πολιτικής Δικονομίας, κ. Νικολάου Κλαμαρή που οργανώνει το Τμήμα Νομικής τής Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών τού Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στην Μεγάλη Αίθουσα Τελετών τού Κεντρικού Κτηρίου τού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου 30.

Τετάρτη 6 Ιουλίου, Ώρα 7:30μ.μ
Τιμητική εκδήλωση
Τιμητική εκδήλωση για τον πρώην Πρύτανη και επίτιμο καθηγητή τού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνο Δημόπουλο που οργανώνει η Ιατρική Σχολή τού Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στην Μεγάλη Αίθουσα Τελετών τού Κεντρικού Κτηρίου τού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου 30.




--------------------
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ & ΠΡΟΣΒΑΣΗ
Η Πρυτανεία και πολλές από τις διοικητικές υπηρεσίες του ιδρύματος βρίσκονται στην καρδιά της πόλης, καθώς επίσης το αναπαλαιωμένο ιστορικό κτήριο της Νομικής Σχολής, ορισμένα ανεξάρτητα τμήματα του Πανεπιστημίου και άλλα σημαντικά κτήρια του ΕΚΠΑ, όπως η Φοιτητική Λέσχη, η οποία στεγάζεται σε νεοκλασικό κτήριο της οδού Ιπποκράτους, το παλαιό Χημείο, το οποίο έχει αναπαλαιωθεί για να λειτουργήσει ως μουσείο αλλά και ως βιβλιοθήκη κοινωνικών επιστημών, το Εντευκτήριο του διδακτικού προσωπικού, το οποίο στεγάζεται στο ανακαινισμένο κτήριο «Κωστής Παλαμάς». Κοντά στο κέντρο της Αθήνας βρίσκεται η Πανεπιστημιούπολη Ιλισίων, η οποία εκτείνεται σε 1.300 στρέμματα και στεγάζει τη Φιλοσοφική και η Θεολογική Σχολή, καθώς και η Σχολή Θετικών Επιστημών, το Τμήμα Φαρμακευτικής και το Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης. Στο Γουδί είναι εγκατεστημένη η Ιατρική Σχολή, καθώς και τα άλλα Τμήματα της Σχολής των Επιστημών Υγείας, δηλαδή, το Τμήμα Οδοντιατρικής και το Τμήμα Νοσηλευτικής. (ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ)