/* Διαλέξεις στην Αθήνα: - Γεννάδειος Βιβλιοθήκη */ Διαλέξεις στην Αθήνα

- Γεννάδειος Βιβλιοθήκη


Τρίτη 29 Νοεμβρίου, Ώρα 7:00μ.μ (λεπτομέρειες)
Ομιλία/Διάλεξη

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, Ώρα 7:00μ.μ (περισότερα εδώ)
Ομιλία/Διάλεξη
Στο πλαίσιο τού εορτασμού των 100 χρόνων από την γέννηση τού Οδυσσέα Ελύτη, η ποιήτρια Ιουλίτα Ηλιοπούλου θα μιλήσει με θέμα: “Οδυσσέας Ελύτης. Στοιχεία μιας ποιητικής ταυτότητας”. Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο τής Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα Cotsen Hall.


Τρίτη 11 Οκτωβρίου, Ώρα 7:00μ.μ (περισότερα εδώ)
Παρουσίαση τόμου/βιβλίου
Παρουσίαση τού τόμου "Εξερευνήσεις στα Xειρόγραφα τής Γενναδείου Βιβλιοθήκης". Θα μιλήσουν οι: Καλλιρρόη Λινάρδου (Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών), Αγαμέμνων Τσελίκας (Ιστορικό και Παλαιογραφικό Αρχείο ΜΙΕΤ), Ελισάβετ Ζαχαριάδου (Ινστιτούτο Μεσογειακών Μελετών), Αχιλλέας Χαλδαιάκης (Πανεπιστήμιο Αθηνών).

Η μακρά και συναρπαστική ιστορία τής παραγωγής ελληνικών χειρογράφων καλύπτει σχεδόν κάθε τομέα τής πνευματικής, θρησκευτικής, λογοτεχνικής και διοικητικής δραστηριότητας τού ελληνόφωνου κόσμου κατά την βυζαντινή και νεώτερη περίοδο. Ο τόμος "Εξερευνήσεις στα Χειρόγραφα τής Γενναδείου Βιβλιοθήκης" περιλαμβάνει 12 δοκίμια κορυφαίων ερευνητών, ειδικών στα ελληνικά χειρόγραφα που αναδεικνύουν την πλούσια και εκλεκτή συλλογή τής Βιβλιοθήκης. Οι μελέτες συνοδεύονται από έγχρωμες φωτογραφίες και παρουσιάζουν ορισμένα από τα πιο ενδιαφέροντα και όμορφα χειρόγραφα που φυλάσσονται στη Γεννάδειο.
Η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα και η Ελληνική Παλαιογραφική Εταιρεία συνέπραξαν, προκειμένου να εκδώσουν αυτόν τον τόμο στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Η δίγλωσση αυτή έκδοση σηματοδοτεί μια νέα αρχή για την σειρά «Μονογραφίες Γενναδείου» που σκοπό της έχει την δημοσίευση μελετών που προβάλλουν τις συλλογές τής Βιβλιοθήκης. Η παρουσίαση θα γίνει στα ελληνικά.





--------------------
Γεννάδειος Βιβλιοθήκη
Σουηδίας 61
106 76, Αθήνα
τηλ. 210-7210536
φαξ 210- 7237767
e-mail: gen_recep@ascsa.edu.gr
ιστοσελίδα: εδώ