/* Διαλέξεις στην Αθήνα: - Ευγενίδειον Ίδρυμα */ Διαλέξεις στην Αθήνα

- Ευγενίδειον Ίδρυμα


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ



ΟΜΙΛΙΕΣ/ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, Ώρα 6:30μ.μ
Παρουσίαση βιβλίου
Συνάντηση με την ψυχολόγο Χριστίνα Ρασιδάκη και την εκπαιδευτικό Δρ. Βασιλική Νίκα με αφορμή το βιβλίο: «Ξέρω να λέω Όχι» τής Χριστίνας Ρασιδάκη. Σκοπός τής παρουσίασης τού βιβλίου είναι η ανάλυση των διαφόρων κινδύνων που μπορεί να συναντήσουν τα παιδιά μεγαλώνοντας.Μία διαδραστική εκδήλωση που οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να ρωτήσουν και να πάρουν απαντήσεις αλλά και να συμμετέχουν σε ασκήσεις εφαρμογής τού βιβλίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη λόγω περιορισμένων θέσεων. Τηλέφωνα κρατήσεων: 2109469631-32.

Τρίτη 11 Οκτωβρίου, Ώρα 7:30μ.μ
Ομιλία/Διάλεξη
«Το Ταχύτατα Διαστελλόμενο Σύμπαν» είναι ο τίτλος τής μίας και μοναδικής ομιλίας που θα δώσει στο Ίδρυμα Ευγενίδου ο Dr. Thierry Courvoisier, Πρόεδρος τής Ευρωπαϊκής Αστρονομικής Εταιρείας, ο οποίος υπόσχεται να μάς «ταξιδέψει» στον χώρο και τον χρόνο και να μάς οδηγήσει από την Αθήνα στα πέρατα τού Σύμπαντος από το σήμερα έως πίσω στην γέννηση τού Σύμπαντος πριν από 13,7 δισεκατομμύρια χρόνια!
Στην διάρκεια τού ταξιδιού αυτού θα παρακολουθήσουμε τις πιο πρόσφατες ανακαλύψεις τής Κοσμολογίας και το τί σημαίνει κάθε μια από αυτές. Γιατί πραγματικά το Σύμπαν είναι και τεράστιο και παράξενο!
Σημειώνεται ότι η είσοδος στην ομιλία είναι ελεύθερη, με δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα ξεκινήσει, στη Γραμματεία Εισόδου τού Ιδρύματος Ευγενίδου στις 18:30 τής ίδιας ημέρας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά με παράλληλη διερμηνεία στα Ελληνικά.

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, Ώρα 7:30μ.μ
Προβολή ντοκιμαντέρ
Ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών και το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών έχουν την τιμή να σάς προσκαλέσουν στην προβολή τού ντοκιμαντέρ: «Η Σιωπηλή Σχολή» που υλοποιήθηκε με αφορμή την 50ή επέτειο από την αποφοίτηση τής Α.Θ.Π. τού Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου από την Ιερά Θεολογική Σχολή τής Χάλκης (σκηνοθεσία: Ειρήνη Σαρίογλου–Μαρίνα Λ. Λεοντάρη, μουσική: Bασίλης Δημητρίου).
Στα πλαίσια τής εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το σύγγραμμα τής Ειρήνης Σαρίογλου: «Η Επιρροή τής Τουρκικής Πολιτικής στην Ελληνική Εκπαίδευση τής Πόλης 1923-1974».
Στο αμφιθέατρο τού Ιδρύματος Ευγενίδου (Λ. Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο). Είσοδος από Πεντέλης 11.

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου & Σάββατο 1 Οκτωβρίου
13th International Symposium on Echocardiology
Διοργανωτής: Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.
Αίθουσες: Αμφιθέατρο, Περιστύλιο 1ου.
Υπεύθυνος Οργάνωσης: κα Κωνσταντινίδου (τηλ. 210-9493385)
Για το Πρόγραμμα αναλυτικά κλικ εδώ



Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, Ώρα 7:30-10μ.μ
Ομιλία/Διάλεξη
Ομιλία τού Αστροναύτη τής NASA Dr. James Newman με θέμα: «Αναμνήσεις ενός Αστροναύτη: Στοχασμοί για τις επανδρωμένες Πτήσεις στο Διάστημα». Παράλληλα θα τελεστούν τα εγκαίνια τής Αστροφιλοτελικής Συλλογής Κλέωνος και Αθανασίας Διονυσάτου. Υπεύθυνος Οργάνωσης κα Γαρδίκη, τηλ: 210-94696790

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου
11th Cardiovascular MRI Workshop
CMR In the era of Multimodality Imaging
Πρόγραμμα και συμμετέχοντες

Επικοινωνία
:
Sophie Mavrogeni MD, FESC
e-mail soma13@otenet.gr
mobile (+30) 6937761314





--------------------
Ευγενίδειον Ίδρυμα
Λεωφ. Συγγρού 387,
175 64, Π. Φάληρο
τηλ. 210-9469600
φαξ 210-9417372
e-mail: admin@eugenfound.edu.gr
ιστοσελίδα: εδώ