/* Διαλέξεις στην Αθήνα: - Δήμος Ασπροπύργου */ Διαλέξεις στην Αθήνα

- Δήμος Ασπροπύργου


ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παρασκευή 1 Απριλίου, Ώρα 7:30μ.μ
Ο Πρόεδρος και τα μέλη τού Διοικητικού Συμβουλίου τού Πνευματικού Κέντρου τού Δήμου Ασπροπύργου, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου, σάς προσκαλούν στην αίθουσα εκδηλώσεων τού Πνευματικού Κέντρου τού Δήμου Ασπροπύργου, στο πλαίσιο τής Λέσχης Ανάγνωσης τής Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ασπροπύργου. Τιμώμενο πρόσωπο η συγγραφέας Ρούλα Κοντέα στης οποίας το έργο θα αναφερθεί η συγγραφέας κα Ελένη Κεκροπούλου. Αποσπάσματα έργου τής κα Κοντέα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί: Μαργαρίτα Λιάκου και Ηλέκτρα Σταματάτου. Την βραδιά πλαισιώνουν μαθητές τού Δημοτικού Ωδείου Ασπροπύργου.

Επειδή την ίδια μέρα τιμούμε την 56η επέτειο τής έναρξης τού Εθνικού Αγώνα των Ελλήνων τής Κύπρου για Ένωση με την μητέρα Πατρίδα η εκδήλωση θα αρχίσει με την ανάγνωση χαιρετισμού τής Καθηγήτριας και πρώην Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού τής Κυπριακής Δημοκρατίας κυρίας Κλαίρης Αγγελίδου, επίτιμης δημότισσας τού Δήμου Ασπρόπυργου.


ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Δευτέρα, 20 Ιουνίου, Ώρα 20:00
Περίβολος τού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, η Τελετή Λήξης του 4ου κύκλου του «Ανοιχτού Πανεπιστημίου». Η Καθηγήτρια-Διευθύντρια του Κέντρου Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου New Hampshire των ΗΠΑ, κ. Νίνα Γκατζούλη, Πρόεδρος των Παγκόσμιων Παμμακεδονικών Ενώσεων, θα επιδώσει τις βεβαιώσεις παρακολούθησης, και θα μιλήσει με θέμα: «Καιρός να ασχοληθούμε σοβαρά με τα εθνικά μας ζητήματα».

Δευτέρα 7 Ιουνίου, Ώρα 20:00
Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου, η Διευθύντρια τής Εθνικής Πινακοθήκης, κ. Μαρίνα Λαμπράκη–Πλάκα, στη διάλεξη με θέμα: «Η ηδονή της ζωγραφικής και η γέννηση του τοπίου - Ελληνική τοπιογραφία, 19ος -20ος αιώνας».

Δευτέρα 30 Μαΐου, Ώρα 20:00
Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου, ο Διευθυντής της Α΄ Καρδιολογικής Κλινικής και της Μονάδος Μεταμοσχεύσεων του ¨Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου¨, κ. Ανδρέας Μπαϊρακτάρης, στη διάλεξη με θέμα: «Μεταμοσχεύσεις στην Ελλάδα».

Δευτέρα 23 Μαΐου, Ώρα 20:00
Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου, ο Συγγραφέας - Ερευνητής, κ. Γιώργος Λεκάκης, στη διάλεξη με θέμα: «Η ΄Αγνωστη Μικρά Ασία» (με ταυτόχρονη προβολή εικόνων και video, από άγνωστες γωνιές της Μικρασίας και του Πόντου).

Δευτέρα 16 Μαΐου, Ώρα 20:00
Αίθουσα του Συλλόγου, «Οι Ακρίτες του Πόντου», στην Γκορυτσά, η Ιστορικός, κ. Λήδα Ιστικοπούλου, Δρ. του Παντείου Πανεπιστημίου, στη διάλεξη με θέμα: «Η Ελληνική εκπαίδευση στη Μικρά Ασία. Η περίπτωση του Σχολαρχείου
του Ζιντζίντερε της Καππαδοκίας».

Δευτέρα 9 Μαΐου, Ώρα 20:00
Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου, ο Καθηγητής Χειρουργικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Ειδικός Γραμματέας Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, κ. Σταύρος Μπεσμπέας, στη διάλεξη με θέμα: «Εθελοντισμός και η σημασία του, στον αγώνα κατά του καρκίνου».

Δευτέρα 2 Μαΐου, Ώρα 20:00
Αίθουσα του Συλλόγου, «Οι Ακρίτες του Πόντου», στην Γκορυτσά, ο κ. Γρηγόρης Κοσσυβάκης, στη διάλεξη με θέμα: «Ο Διαχρονικός Ηπειρωτικός Ελληνισμός».

Δευτέρα 11 Απριλίου, Ώρα 19:30
Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου. Η χορογράφος εικαστική καλλιτέχνιδα, κ. Αιμιλία Μπουρίτη, στη διάλεξη με θέμα: «Καλλιτεχνική προσέγγιση της Ιεράς Οδού».

Δευτέρα 4 Απριλίου, Ώρα 19:30
Αίθουσα του Συλλόγου, «Οι Ακρίτες του Πόντου», στην Γκορυτσά, η Αρχαιολόγος του Υπουργείου Πολιτισμού, υπεύθυνη για την περιοχή της Ελευσίνας, κ. Καλλιόπη Παπαγελλή, στη διάλεξη με θέμα: «Αρχαιολογική Προσέγγιση της Ιεράς Οδού».

Δευτέρα 28 Μαρτίου, Ώρα 19:30
Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου. Ο Διευθυντής της Γενικής, Λαπαροσκοπικής & Ρομποτικής Χειρουργικής Κλινικής, του Ιατρικού Αθηνών, Επίκουρος Καθηγητής Χειρουργικής, στο Ohio State University των ΗΠΑ, και Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας, Ρομποτικής Χειρουργικής, κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, στη διάλεξη με θέμα : «Ρομποτική χειρουργική: το μέλλον είναι εδώ!».

Δευτέρα 21 Μαρτίου, Ώρα 19:30
Αίθουσα τού συλλόγου «Οι Ακρίτες του Πόντου», στην Γκορυτσά, ο Γενικός Γραμματέας της Ενώσεως Σμυρναίων Ελλάδας, κ. Νίκος Βικέτος, στη διάλεξη με θέμα : «Η θέση της γυναίκας, στην Ελληνική κοινωνία της Σμύρνης, 19ος-20ος αιώνας».

Δευτέρα 14 Μαρτίου, Ώρα 19:30
Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου, ο Καθηγητής Κοινωνιολογίας, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, κ. Γιώργος Πιπερόπουλος, στη διάλεξη με θέμα : «άγχος και στρες» .

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, Ώρα 19:30
Αίθουσα του Συλλόγου, «Οι Ακρίτες του Πόντου», στην Γκορυτσά, ο Δάσκαλος και μέλος της επιτροπής διαχείρισης του δημοφιλούς ιστολογίου «τα χάλια» (www.taxalia.gr), κ. Δημήτρης Νατσιός, στη διάλεξη με θέμα : «Δάσκαλος, λειτούργημα ή δουλειά;»

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου Ώρα 19:30
Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου, ο Οφθαλμίατρος, κ. Ιωάννης Αβραάμ, στη διάλεξη με θέμα : «Οι επεμβάσεις των παθήσεων στα μάτια, και η επιτυχία αυτών».

Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου Ώρα 19:30
Χ. Μπαντάουϊ: «Οι τελευταίες εξελίξεις στην Αίγυπτο - συνέπειες και διαστάσεις»
Η διάλεξη θα δοθεί στο πλαίσιο τής «Αισχίνειας Σχολής» στην Αίθουσα Εκδηλώσεων τού Πνευματικού Κέντρου τού Δήμου Ασπροπύργου. Ο κ. Χάσαν Μπαντάουϊ, άριστος χειριστής τής ελληνικής Γλώσσας και εμβριθής γνώστης τής Ιστορίας και τού Πολιτισμού τής Χώρας μας, που εξηγείται κι από την τριαντάχρονη επιστημονική πορεία του στην Ελλάδα, διδάσκει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης τα εξής μαθήματα:
α) Το Αραβοϊσλαμικό Κράτος: Διοίκηση, Κοινωνία και Οικονομία
β) Εισαγωγή στη Μεσαιωνική Ιστορία τού Αραβοϊσλαμικού Κόσμου
γ) Οι Ομαϋάδες και οι Βυζαντινές Επιρροές. Κοινωνία και Πολιτισμός τής Εποχής.

Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου Ώρα 19:30
Αίθουσα του Συλλόγου, «Οι Ακρίτες του Πόντου», στην Γκορυτσά, η Ιατρός, Εκπαιδευτικός και Ψυχογλωσσολόγος, κ. Μαρία Σαββάκη, στη διάλεξη με θέμα: «Διαταραχές της ανάπτυξης και προβλήματα στο σχολείο».

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου Ώρα 19:30
Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου, ο κ. Μιχάλης Χαραλαμπίδης, στη διάλεξη με θέμα: «Πόλεων και τόπου Παιδεία».

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, Ώρα 19:30
Αίθουσα του Συλλόγου «Οι Ακρίτες του Πόντου», στην Γκορυτσά, ο Πολιτειολόγος, Kαθηγητής στο Πανεπιστήμιο Παρίσι VIII, κ. Κώστας Ζουράρις, στη διάλεξη με θέμα: «Φιλοκαλούμεν μετ΄ ανταρσίας».

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, Ώρα 19:30
Αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου, ο Ιατρός, Διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής Γ.Ν.Α. του «Ε.Ε.Σ.» , κ. Αντώνης Φαρμάκης, στη διάλεξη με θέμα: «Νέα όπλα, στη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη».

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, Ώρα 19:30
Αίθουσα του Συλλόγου, «Οι Ακρίτες του Πόντου», στην Γκορυτσά, ο Στρατηγός ε.α, κ. Δημήτριος Αλευρομάγειρος, στη διάλεξη με θέμα: «Οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό, από τις συζητήσεις για το σχέδιο Ανάν μέχρι σήμερα».

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011, Ωρα 19:30
Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ελευσίνος κ.κ. Δωρόθεος, στη διάλεξη με θέμα: «Η οικογένεια, κύριος παράγοντας της αγωγής».

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010, Ώρα 19:30
Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου, ο διαχειριστής του δημοφιλούς ιστολογίου «Αντίβαρο» (www.antibaro.gr), και προταθείς για «άνδρας της χρονιάς 2009», κ. Ανδρέας Σταλίδης, στη διάλεξη με θέμα: «Περί Ελληνικότητος».

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, Ώρα 19:30
Αίθουσα του Συλλόγου, «Οι Ακρίτες του Πόντου», στην Γκορυτσά, ο Πολιτικός επιστήμων – Συγγραφέας , κ. Κώστας Χολέβας, στη διάλεξη με θέμα: «Η διαχρονική συνέχεια του Ελληνισμού, μέσα από την Ιστορία και τη Λογοτεχνία».

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010, Ώρα 19:30
Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου, ο Πολιτικός και Διπλωματικός συντάκτης, εφημερίδας ¨ΕΘΝΟΣ¨ , κ. Γιώργος Δελαστίκ, στη διάλεξη με θέμα: «Οι εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας».

Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου, Ώρα 19:30
Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου, η Δημοσιογράφος, Διπλωματική Συντάκτρια της εφημερίδας, ¨Ελευθεροτυπία¨, κ. Κύρα Αδάμ, στη διάλεξη με θέμα: «Τρέχουσα οικονομική κατάσταση, μνημόνιο και η προσπάθεια επενδύσεων της Κίνας στο Θριάσιο Πεδίο».

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου Ώρα 19:30
Αίθουσα του Συλλόγου, «Οι Ακρίτες του Πόντου», στην Γκορυτσά, ο Δημοσιογράφος και Εκδότης των περιοδικών «Άρδην» και «Ρήξη», κ. Γιώργος Καραμπελιάς, στη διάλεξη με θέμα : «Μπορεί να υπάρχει όραμα για τη σημερινή Ελλάδα;»


Για το πλήρες πρόγραμμα των διαλέξεων στον φετινό 4ο κύκλο τού “Ανοιχτού Πανεπιστημίου”, (Αισχίνεια Σχολή και Φροντιστήριο τού Ασπρόπυργου) πατήστε εδώ.



--------------------
Δήμος Ασπροπύργου
Λεωφ. Δημοκρατίας 18
193 00, Ασπρόπυργος
τηλ. 210-5572698
φαξ 210- 5572276
ιστοσελίδα: εδώ